Startpagina Voor ons gezin

Knolseldersoep met croutons en garnalen

Niets zo lekker dan een kom dampende soep op een koude winterdag! Voor dit recept werk je de knolseldersoep af met grijze garnalen voor een op-en-top Belgisch gerecht. Je hebt ongeveer 45 minuten nodig om deze heerlijke soep voor te kunnen schotelen aan 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

1 knolselder

1 grote bloemige aardappel

1 ui

3 teentjes knoflook

2 el fijngesnipperde bieslook

2 sneetjes oud brood

1,2 l groentebouillon

1 takje rozemarijn

200 ml lichte room

hazelnootolie

boter

peper en zout

Hoe ga je te werk?

Schil de knolselder en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de aardappel. Snipper de ui en bak glazig in wat boter. Pers er twee teentjes look bij en laat even meebakken.

Voeg de knolselderblokjes en de aardappelblokjes bij de ui en roerbak 3 minuten. Blus met de bouillon en breng aan de kook.

Doe er een takje rozemarijn bij en laat op een zacht vuur 25 minuten sudderen.

Snijd het brood in blokjes. Pers het resterende teentje look uit en bak even aan in wat boter. Voeg de broodblokjes toe en bak mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.

Haal het takje rozemarijn uit de soep en mix de soep glad. Zet het vuur uit en roer er de room onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Schep de knolseldersoep in borden en werk af met de lookcroutons, de garnaaltjes en de bieslook. Druppel er nog wat hazelnootolie over.

Meer lekkere recepten vindt u op www.lekkervanbijons.be.

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken