Startpagina Actueel

Limburgse jagers planten 14.000 hagen en bomen

De Limburgse jagers planten op 14 en 15 februari bijna 14.000 hagen en bomen aan verspreid over de provincie Limburg. De inspanningen van de jagers moeten naar eigen zeggen ook niet-bejaagbare soorten ten goede komen. “Hopelijk kan de actie aantonen dat jagers meer doen dan enkel maar schieten”, zegt Marcel Lemmens van de Limburgse Jagersvereniging.

Op 14 februari worden de 13.904 hagen en bomen op 2 plaatsen in Limburg geleverd. De jagers komen daarna hun planten ophalen om ze in hun eigen jachtgebied te verpotten.

De jagers zullen 19 inheemse soorten planten, zoals de zwarte els, winter- en zomereik, beuk, mei- en sleedoorn, en gele en rode kornoelje. “De keuze voor streekeigen biodiversiteit moet de grote monoculturele landschappen doorbreken. In sommige gevallen zal dat een zichtbare, maar positieve impact hebben op het straatbeeld. Een aantal klanten bestelde tot 3.000 boompjes. Dat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken