Subsidieaanvraag voor nieuwe brede weersverzekering wordt eenvoudiger

Actueel

De nieuwe brede weersverzekering wordt positief geëvalueerd én ook lichtjes bijgestuurd. Zo wordt de subsidieaanvraag in de verzamelaanvraag vereenvoudigd door een deelnameverklaring aan de brede weersverzekering aan de landbouwer te vragen.

Koen verzekerde in 2020 50% van zijn perceeloppervlaktes en trok net genoeg terug om geen verlies te lijden.

Akkerbouwer Koen Vrancken: ook voor verzekeringsmaatschappijen is het nog zoeken

Akkerbouw

Begin mei 2020 sloot Koen Vrancken uit Riemst zijn brede weersverzekering af bij het Nederlandse Vereinigte Hagel. Hij heeft, naast de traditionele akkerbouwgewassen zoals granen, maïs en suikerbieten, ook aardappelen, uien en erwten.

Eric Nuyts is tevreden over zijn brede weersverzekering bij Hagel Unie.

Veehouder Eric Nuyts: “Dit jaar verzeker ik opnieuw al mijn perceeloppervlaktes”

Akkerbouw

Begin 2020 ging Eric Nuyts naar een vergadering van de Landelijke Gilde Retie. Daar legde men uit wat de brede weersverzekering inhield. Met de afbouw van het rampenfonds, wordt de noodzaak van een brede weersverzekering groter. Bovendien ging de Vlaamse regering de brede weersverzekering vanaf 01/01/2020 subsidiëren, en dat was interessant.

Door de klimaatverandering treden meer extreme weersomstandigheden op. Kies daarom een geschikte brede weers-verzekering voor jouw bedrijf.

Kies tijdig een brede weersverzekering die past bij jouw bedrijf

Akkerbouw

Vorig jaar sloten 3.076 landbouwers een brede weersverzekering af. De top 4 van verzekerde teelten waren maïs en grasland (52.600 ha), gevolgd door granen (8.600 ha) en aardappelen (7.000 ha). Ook dit jaar kunnen landbouwers een brede weersverzekering afsluiten en hiervoor een premiesubsidie ontvangen van de Vlaamse overheid. Begin echter op tijd en kies de verzekering die het best bij jouw landbouwbedrijf past.

Ik verzeker me al 10 jaar tegen hagelsschade , stelt Karel Vaes.

Fruitteler Karel Vaes: brede weersverzekering is zeker nodig bij hagelschade

Akkerbouw

Karel Vaes is fruitteler op het Hellingenfort in Borgloon. Daar teelt hij op zo’n 27 ha zowel appels, peren als kersen. Op een tweede bedrijf, Trippel Tree, in Sint-Truiden produceert hij samen met 2 partners eveneens appels en peren. Als fruitteler verzekerde hij zich al langer. De fruitteelt kampte in het verleden immers al meermaals met zware weerschade.