Eerste 'kalkoenwake' van Animal Rights en All For Animals verloopt sereen

Dit is was de eerste 'turkey vigil' of kalkoenwake in België.
Dit is was de eerste 'turkey vigil' of kalkoenwake in België. - Foto: Pixabay

"Er waren ongeveer 25 activisten aanwezig", zegt Van Campenhout. "We hebben twee vrachtwagens gezien en hebben ruim de tijd gekregen om met de dieren te kunnen zijn." Volgens de woordvoerster zagen de kalkoenen er vuil en bleek uit. "Sommigen hadden ook wonden aan hun poten", voegt ze eraan toe.

De actie is volgens Van Campenhout dus goed verlopen en resulteerde in schokkende beelden. "We hebben een livestream gemaakt en meerdere andere beelden", zegt ze. Ook het slachthuis Voly Star bevestigt het goede verloop van de actie. "Er zijn op voorhand afspraken gemaakt met de gemeente en de politie om alles sereen te laten verlopen. Het was heel nauwgezet opgezet, dus verliep alles vlot", zegt marketingmanager Ward Vandorpe.

"We staan zelf achter alles van dierenwelzijn", voegt Vandorpe toe. "Volys heeft een Animal Welfare Officer die daarvoor instaat."

Animal Rights organiseert geregeld dergelijke wakes, maar dit is was eerste 'turkey vigil' of kalkoenwake in België, benadrukt Van Campenhout. De organisatie hoopt hiermee "mensen ervan bewust te maken dat de foto's op de verpakkingen van vlees niet de realiteit zijn". "De dieren lopen niet gelukkig rond in een weide. Ze zijn vaak vuil, hebben wonden en zien het licht nauwelijks voordat ze aan het slachthuis geraken."

Belga

Meest recent

Meest recent