Startpagina Voor ons gezin

Makkelijke appeltaart

Met dit recept kan je een makkelijke appeltaart maken waar iedereen dol op is. Heerlijk als vieruurtje of als dessert met een bolletje ijs! Je hebt 50 minuten in totaal nodig om het aan 8 personen voor te kunnen schotelen.

Leestijd : 1 min

Ingrediënten

3 à 4 appels

2 eieren

120 g suiker

3 zakjes vanillesuiker

190 g zelfrijzende bloem

4.5 el melk

4.5 el zonnebloemolie of andere neutrale olie

snuifje zout

Voor het suikerlaagje:

1 ei

3 el suiker

80 g boter

Voor de slagroom:

300 ml room

3 el bloemsuiker

Recept

Laat de oven voorverwarmen op 200°C.

Maak het taartbeslag: neem een mengkom en roer hierin de bloem, 120 g suiker, vanillesuiker, 2 eieren, melk en olie tot een egaal beslag.

Beboter een platte taartvorm en bestuif de bodem en rand met gewone bloem. Spatel het deeg in de taartvorm.

Snijd de appels in 4, schil ze en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in halve maantjes van ongeveer 5mm dik.

Schik de appel op het beslag. Opgelet: duw ze niet te diep in het beslag, anders is het resultaat minder mooi.

Maak het suikerlaagje:

Smelt de boter in een steelpan en voeg de suiker toe. Als de suiker volledig gesmolten is in de boter laat je het suikermengsel even afkoelen.

Meng het ei onder het suikermengsel tot een gladde massa en lepel over de taart.

Bak de taart 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven van 200°C.

Laat afkoelen.

Klop de room op samen met de bloemsuiker.

Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Meer lekkere recepten vindt u op www.lekkervanbijons.be.

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken