Startpagina Voor ons gezin

Witlooftaartjes met schapenkaas

Een hartig taartje, dat is meer dan alleen quiche. Het bewijs hiervan is dit heerlijk smeuïg taartje met schapenkaas en witloof, het witte goud van bij ons. Je hebt 4 minuten nodig om dit klaar te maken voor 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

2 vellen bladerdeeg

4 à 6 stronken witloof

100 g verse kaas

100 g hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen

1 ui

2 el verse tijmblaadjes

25 g suiker

handvol walnoten, grof gehakt

handvol rucola

boter

peper en zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Halveer de witloofstronken in de lengte en verwijder de harde kern. Snipper de ui fijn en bak hem in wat boter glazig. Leg er het witloof met de snijkant naar beneden bij. Strooi er de suiker en de tijm over en giet er een scheutje water bij. Laat 5 minuten bakken.

Vet acht kleine taartvormpjes in met boter. Leg er het bladerdeeg in en prik met een vork gaatjes in het deeg.

Kruid de verse kaas met peper en zout. Smeer hiermee elk vel bladerdeeg in. Halveer de gebakken witloofstronken en verdeel over de taartjes. Snijd de hoeveschapenkaas in blokjes en bestrooi ze over de taartjes samen met de walnoten en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven.

Werk voor het serveren af met de rucola.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken