Startpagina Varkens

Pig Rentability Day verschuift een jaartje

Ook de organisatie van de Pig Rentability Day neemt een drastische beslissing in het kader van de coronacrisis. Het tweejaarlijks evenement voor de varkenssector verschuift naar het voorjaar 2021.

Leestijd : 1 min

De organisatie van de Pig Rentability Day wil dan ook iedereen hier tijdig en correct over informeren. De vierde editie van dit tweejaarlijks event was voorzien voor 5 juni, maar verschuift nu hoogstwaarschijnlijk naar het voorjaar 2021. Zodra de nieuwe datum bekend is, zal men hierover communiceren, onder meer via de website www.pigrd.be en facebook @pigrentabilityday.

“We leven in uitdagende tijden en in deze uitzonderlijke context is het meer dan ooit duidelijk dat ook alle varkenshouders, als onderdeel van de voedselketen, een cruciale rol spelen. Alle risico op besmetting moet dus worden voorkomen”, aldus Trees Loncke, namens de organisatoren.

De Pig Rentability Day is een organisatie van 15 bedrijven, actief in toelevering van de varkenshouderij: Denkavit, DLV, ForFarmers, AgroLogic, Cid Lines, Hypor, Algoet, Ceva, Merko, Debra Group, Duynie Feed, Elindus, VSI, ING en Landbouwleven.

Lees ook in Varkens

Varkensgriep vastgesteld bij Brit

Varkens In het Verenigd Koninkrijk is voor het eerst een geval van varkensgriep vastgesteld bij een mens. Dat meldde de UK Health Security Agency (UKHSA) op 27 november. De persoon in kwestie kende een mild ziekteverloop en is intussen volledig hersteld.
Meer artikelen bekijken