Startpagina Varkens

Pig Rentability Day verschuift een jaartje

Ook de organisatie van de Pig Rentability Day neemt een drastische beslissing in het kader van de coronacrisis. Het tweejaarlijks evenement voor de varkenssector verschuift naar het voorjaar 2021.

Leestijd : 1 min

De organisatie van de Pig Rentability Day wil dan ook iedereen hier tijdig en correct over informeren. De vierde editie van dit tweejaarlijks event was voorzien voor 5 juni, maar verschuift nu hoogstwaarschijnlijk naar het voorjaar 2021. Zodra de nieuwe datum bekend is, zal men hierover communiceren, onder meer via de website www.pigrd.be en facebook @pigrentabilityday.

“We leven in uitdagende tijden en in deze uitzonderlijke context is het meer dan ooit duidelijk dat ook alle varkenshouders, als onderdeel van de voedselketen, een cruciale rol spelen. Alle risico op besmetting moet dus worden voorkomen”, aldus Trees Loncke, namens de organisatoren.

De Pig Rentability Day is een organisatie van 15 bedrijven, actief in toelevering van de varkenshouderij: Denkavit, DLV, ForFarmers, AgroLogic, Cid Lines, Hypor, Algoet, Ceva, Merko, Debra Group, Duynie Feed, Elindus, VSI, ING en Landbouwleven.

Lees ook in Varkens

Mobiele buitenstal verhoogt dierenwelzijn bij biologische varkens

Varkens Mobiele buitenstallen zien we in Vlaanderen doorgaans vooral voor vlees- of legkippen. Dankzij een nieuw stalsysteem kunnen nu ook zeugen met hun biggen buiten op de weide rondlopen. De biologische varkenshouderij De Vleterbeek uit Poperinge is volgens BioForum de eerste met zo’n mobiele buitenstal.
Meer artikelen bekijken