Startpagina Actueel

BelOrta verkoopt eerste frambozen van 2020

Maandagmorgen 6 april werden bij BelOrta de eerste frambozen van het nieuwe commerciële seizoen verkocht. Deze frambozen waren van de variëteit Kwanza. Deze eerste frambozen van 2020 zijn aangevoerd door producent De Koning en ze werden aangekocht door koper Ann De Rijck.

Leestijd : 2 min

Ten opzichte van 2019 blijft het areaal van frambozen bij BelOrta gelijk in 2020. De voornaamste variëteit bij BelOrta is en blijft “Kwanza”. De grootste troeven van Kwanza zijn onder andere een stevige rode vrucht, een langere beschikbaarheid en een goed uitstalleven. Hierdoor is deze framboos ook geschikt voor verre export.

“Dit jaar verwachten we een productie van circa 1.2 miljoen kg in alle variëteiten van frambozen, die allemaal onder bescherming geteeld worden. In overleg met de commerciële dienst kunnen de frambozen ook in alle alternatieve verpakkingen geoogst worden. Dankzij eigen inpakfaciliteiten kan ook flexibel ingespeeld worden op vragen naar gesloten verpakkingen met deksel of topseal.”

Beschikbaar tot en met de feestdagen

Enkele jaren geleden was zachtfruit met Belgische origine maar gedurende enkele maanden beschikbaar. Afgelopen decennium is die periode door innovatieve teelttechnieken en nieuwe rassen verlengd.

“Vanaf heden zijn deze overheerlijke producten van eigen bodem beschikbaar gedurende een lange periode door een spreiding van variëteiten. Ideaal voor de fans van deze heerlijke én gezonde snoepjes. Ook bij de artisanale plaatselijke bakker worden de frambozen enorm gewaardeerd en dit tot en met de feestdagen op het einde van het jaar.”

BelOrta onderzoekt ook de mogelijkheid om nog vroeger te beginnen met frambozen van eigen bodem (door onder andere met belichting te werken). Zo werden de allereerste frambozen onder belichting reeds op 22 januari aangeleverd door PCFruit.

BelOrta

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken