Startpagina Aardappelen

Areaal consumptieaardappelen mogelijks gedaald met 5%

127 aardappeltelers lieten het Proefcentrum voor de aardappelteelt (PCA) begin april weten welk aardappelareaal en welke rassen ze zullen telen dit seizoen. Hoewel niet alle telers met zekerheid wisten wat ze gingen doen, en de coronacrisis de plannen in de war stuurt, waagt het PCA zich aan een voorzichtige schatting van het aardappelareaal 2020. En dat blijkt 5 % lager ten opzichte van 2019.

Al verschillende telers lieten het PCA weten welk ras ze willen uitplanten en in welke oppervlakte. Anderen konden dit nog niet met zekerheid zeggen. “Er is vaak nog een grote onzekerheid bij de telers in verband met het uit te planten areaal omwille van de coronacrisis. Op vraag van de industrie wordt de hoeveelheid contracten (fors) naar beneden gehaald. Maar ook telers die vrije aardappelen telen weten nog niet of ze het areaal dat ze oorspronkelijk voor ogen hadden, zullen aanhouden”, klinkt het bij het PCA. Voorlopig wordt het areaal van 2020 5 % lager geschat in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken