Startpagina Vleesvee

Efficiëntie en kwaliteit zijn uithangbord van Hof te Berchemveld

Of hij nu veehouder of beenhouwer is? Geert Leyssens van Hof ter Berchemveld in Sint-Laureins-Berchem blijft het antwoord liever schuldig. Of beter: hij kan en wil niet kiezen. De ene kweekt, de andere verwerkt. En de (vlees)consument houdt van beiden. “Grote kwaliteit én efficiëntie: daar draait alles rond.” Door de coronacrisis draait de hoeveslagerij en de thuisverkoop als nooit tevoren.

Op een handvol kilometer van de Brusselse ring, in het mooie en rustige Pajottenland, is boerderij annex hoeveslagerij Hof te Berchemveld al jaren een monument in het kweken van (witblauw) vleesvee en het vermarkten van vlees(producten) van topkwaliteit.

Eerst slager, dan boer

Meer dan een halve eeuw geleden leerde vader Eddy de stiel van slager van zijn grootvader Arthur Leyssens. Het was de start van alles......

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken