Startpagina Actueel

Gisteren één overschrijding informatiedrempel ozonconcentratie

Maandag zijn hoge ozonconcentraties in de lucht gemeten: de Europese informatiedrempel van 180 microgram per kubieke meter is op één meetplaats in Vlaanderen overschreden. Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor Leefmilieu (Ircel) dinsdag. De komende dagen zal de luchtkwaliteit wel opnieuw gevoelig verbeteren, klinkt het.

Leestijd : 1 min

Bij de drempel van 180 microgram per kubieke meter moet de bevolking worden geïnformeerd. "De hoogste concentraties werden gemeten in het noordoosten van het land", aldus Ircel. De hoogste uurgemiddelde ozonconcentratie in Vlaanderen was 185 µg/m³ in Bree, in Wallonië 135 µg/m³ in Herstal en in Brussel 150 µg/m³ in Sint-Agatha-Berchem.

Dinsdag en de komende dagen wordt het minder warm, met temperaturen lager dan 25 graden. "De luchtkwaliteit zal gevoelig verbeteren met ozonconcentraties die zullen evolueren naar normale waarden voor de tijd van het jaar", aldus nog Ircel.

Belga

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken