Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt

Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt_horizontaal (2)

Ingrediënten

1 kg gehakt (varkens-, runder- of kalfsgehakt)

1 bloemkool

40 gr boter

30 gr bloem

700 ml melk

gemalen kaas

peper & zout

nootmuskaat

Voor de puree

8 grote aardappelen

1 kopje warme melk

klontje boter

1 ei

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil en kook de aardappelen. Maak hiervan een smeuige puree met het kopje warme melk, boter en ei.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze gaar.

Smelt de boter in een bakpan en bak het gehakt rul. (gaar en in korreltjes)

Maak de bechamelsaus:

Smelt de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer met de garde. Laat het mengsel een beetje opdrogen in het pannetje, tot je de geur van koekjes waarneemt. Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en roer telkens het mengsel glad. Je kan ook wat kookvocht van de bloemkool toevoegen. Breng al roerend aan de kook, op matig vuur. Laat de saus indikken en laat nog enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Stel de ovenschotel samen:

Begin met een laag gehakt onderaan. Hierop komen de bloemkoolroosjes en een laag saus.

Voeg de aardappelpuree toe.

Voeg als laatste een laagje bechamelsaus toe. Strooi daarna de gemalen kaas erbovenop.

Zet voor 20 min in de oven en even onder de grill om de kaas te kleuren.

Meer lekkere recepten vindt u op www.lekkervanbijons.be.

Meest recent

Meest recent