Startpagina Aardappelen

NEPG wil kleiner aardappelareaal, heroverweging toekomstige contracten

Aardappelorganisatie NEPG hoopt dat het aardappelareaal in de belangrijkste Europese aardappellanden met 5% is gedaald. Alleen met een kleiner areaal kunnen grote overschotten worden vermeden, vreest men. De organisatie vindt ook dat verwerkers toekomstige contracten anders moeten vormgeven.

NEPG staat voor North-western European Potato Growers. De organisatie verenigt aardappelorganisaties in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De vraag naar aardappelproducten in de foodservice is volgens NEPG met 50 tot 60% gedaald net zoals de potentiële afzet op de exportmarkten is gedaald, waardoor de aardappelverwerkende industrie haar capaciteit en behoefte aan grondstoffen heeft verminderd. In de NEPG-landen op het vaste land zal al meer dan 2 miljoen ton waarschijnlijk niet worden verwerkt....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken