Tuinrubriek: augurk of komkommer

Komkommers zijn eigenlijk lange augurken die door voortdurende selectie zachter, langer, rechter en frisser van smaak zijn geworden.
Komkommers zijn eigenlijk lange augurken die door voortdurende selectie zachter, langer, rechter en frisser van smaak zijn geworden.

De eerste cultuurvruchten van de komkommer (Cucumis) zagen er dus eerder uit als augurken. De 'stamvader' van deze gecultiveerde komkommer komt in het wild voor in Noord-India aan de voet van het Himalaya-gebergte, waar deze vrucht al meer dan 3000 jaar geteeld wordt. De vruchten van de oorspronkelijke plant zijn klein en de smaak ervan is eerder bitter. Ook de Oude Grieken kenden de komkommer. Uit oude geschriften blijkt dat de toen gekweekte komkommer groter en minder symmetrisch van vorm was dan de huidige augurken en dat het gewas bij...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent