Startpagina Actueel

Boerenbond: Landbouw is de échte dupe bij Industrie Groene Delle

Door de voorlopige vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) Zolder Lummen - Zuid gaf de Vlaamse regering op vrijdag 15 mei haar fiat voor de vestiging van industrie in het gebied de Groene Delle tussen Hasselt en Lummen. Zowel industrie als natuur zijn niet echt tevreden met het resultaat. Volgens Boerenbond is het nochtans de landbouw die écht reden tot klagen heeft want zowel voor industrie als natuur moet volgens de voorliggende plannen landbouw gronden afstaan.

Boerenbond schetste de problematiek in een persbericht.

Bijkomende industrie

Het plan voorziet in een nieuw watergebonden industrieterrein van 27 ha, in het verlengde van het huidige industrieterrein Zolder-Lummen langs de E313. Het nieuwe bedrijventerrein maakt deel uit van het Economisch Netwerk Albertkanaal. Eerder werd er al een politiek compromis gesloten om niet het hele gebied, maar slechts een deel daarvan om te zetten in industrie. Ook het Strategisch...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken