Startpagina Akkerbouw

Veldkeuringen vermeerderingspercelen pootaardappelen

Het Departement Landbouw en Visserij start begin juni met de veldcontroles van de pootaardappelteelten. Deze veldcontroles worden immers door de wet opgelegd. Het departement garandeert dat de coronamaatregelen zullen worden nageleefd en de keuringen dus veilig zullen verlopen.

Leestijd : 1 min

De keurmeesters letten hierbij op de algemene toestand van het perceel, de rasechtheid, de raszuiverheid, de aanwezigheid van plaagorganismen en zieke planten. Op basis van deze vaststellingen kan een teelt voorlopig aanvaard worden voor verdere certificering van de pootaardappelen.

U vindt meer informatie op http://www.vlaanderen.be/landbouw/pootaardappelen. Op het e-loket van het departement vindt u meer informatie over het inschrijven van de teelten.

Lees ook in Akkerbouw

Bruine roest breidt uit in wintertarwe

Granen Waarnemingen in graanpercelen tonen een zekere uitbreiding van bruine roest, zo meldt het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG). Septoria blijft uiteraard aanwezig en zal door het buiige weer verder moeten opgevolgd worden. Ook de gevoelige variëteiten voor gele roest moeten in het oog worden gehouden.
Meer artikelen bekijken