Startpagina Droogte

Bijna 150 miljoen euro aan schadevergoedingen voor erkende landbouwramp droogte 2018

Het Departement Landbouw & Visserij heeft voor de droogte 2018 al bijna 120 miljoen euro aan schadevergoedingen uitbetaald. Het totaal bedrag voor de erkende landbouwramp 2018 zou oplopen tot bijna 150 miljoen euro. Dat laat Patricia De Clercq, secetariaat-generaal van het departement, weten.

Leestijd : 1 min

De droogte die Vlaanderen in 2018 in haar greep hield, werd in november 2018 door de Vlaamse regering als landbouwramp erkend. In totaal werden 11.897 dossiers berekend voor een totaal bedrag van ruim 148 miljoen euro. “Landbouwers kunnen hun berekening weigeren, dan wordt hun dossier opnieuw bekeken”, zegt Nele Vanslembrouck, woordvoerder van het departement Landbouw & Visserij. “Als landbouwers niets laten weten, dan betalen we uit.”

Zo werd intussen al ruim 118 miljoen euro uitbetaald aan 9.149 landbouwers. “Ook deze maand worden nog heel wat dossiers uitbetaald en afhandeld. We betalen versneld uit”, aldus secretaris-generaal Patricia De Clercq.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Droogte

Droogtecommissie stelt versoepeling oppompverbod voor

Akkerbouw De Droogtecommissie in Vlaanderen heeft voorgesteld om het verbod om water op te pompen uit onbevaarbare waterlopen, aan te houden. De captatieverboden op de bevaarbare waterwegen in het IJzerbekken en op de Moervaart kunnen wel op de schop, met uitzondering van de plaatsen waar er nog blauwalgen zijn.
Meer artikelen bekijken