Startpagina Veeteelt

Kopers slachthuis in Bastenaken trekken zich terug

Het failliete runderslachthuis in Bastenaken, voorheen bekend als Qualibeef en daarvoor Veviba, komt toch niet in handen van de familie Swaegers uit Hoogstraten. De familie trekt zich terug vanwege de coronacrisis. Dat heeft de intercommunale Idelux bekend gemaakt. De Waalse minister van Economie en landbouw, Willy Borsus, zoekt een nieuwe oplossing.

Leestijd : 1 min

De overname werd op 9 april beklonken door de familie Swaegers en de curator van het failliete slachthuis. Doel was het slachthuis snel opnieuw op te starten. "Helaas stellen de huidige situatie en de moeilijke omstandigheden die verband houden met de Covid-19-crisis de 2 partijen niet langer in staat te voldoen aan de voorwaarden van de nieuw ondertekende contracten", aldus de intercommunale. De overeenkomsten tussen de verschillende partijen zijn in onderling overleg beëindigd.

De Idelux-groep geeft echter niet op en kondigt aan "de onderzoeksprocedures nu opnieuw te willen lanceren om deze site een veelbelovende toekomst te geven". Willy Borsus van zijn kant wil alle belanghebbenden snel bij elkaar brengen om dit doel snel te bereiken. Vrees is niet alleen blijvend verlies aan arbeidsplaatsen, maar ook dat een tekort aan slachtlijnen de afzetmogelijkheden van veehouders beperkt.

“Dit slachthuis moet een centrale rol spelen in de rundvlees producerende industrie. Het is ook gelegen nabij een groot aantal veehouderijen. In de context van de crisis in de sector is het reactiveren van dit slachthuis een van de essentiële hefbomen ", benadrukt hij, terwijl hij een oproep doet aan geïnteresseerde investeerders.

Lees ook in Veeteelt

Wolvin Maxima is dood

Veeteelt Wolvin Maxima, die samen met mannetje Akela de eerste roedel in Wallonië vormde, is op 27 maart dood teruggevonden. Dat heeft de Waalse overheidsdienst SPW (Service Public de Wallonie) bekendgemaakt.
Meer artikelen bekijken