Startpagina Aardappelen

Ducarme schiet verzoek verlenging CIPC-gebruik af

De uiterste gebruiksdatum voor het aardappelbewaarmiddel CIPC, 30 juni, blijft gewoon staan. De federale landbouwminister Denis Ducarme (MR) staat verlenging tot en met 14 juli niet toe. De EU staat verlenging toe en het besluit staat in schril contrast tot buurlanden Nederland en Frankrijk, waar is gekozen voor verlenging tot september. Romain Cools van Belgapom zegt ronduit boos te zijn over de lakse houding van de federale overheid.

De EU staat verlenging toe, omdat het een extreem slecht jaar is voor de aardappelsector en de economie in algemene zin er zeer slecht voor staat. Maar in Wallonië is het sentiment tegen chemische gewasbescherming te zwaar, stelt algemeen secretaris Romain Cools van Belgapom vast. De verlenging zou het mogelijk maken aardappelen langer te bewaren, en dus nog zinvol te kunnen verwerken. Ons land zit met een overschot van honderdduizenden tonnen frietaardappelen.

Om het verschil tussen Franstalig en Nederlandstalig België te onderstrepen verwijst hij...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken