Startpagina Aardappelen

Bescherm je aardappel tijdig tegen aardappelziekte

De voorbije regenval deed de aardappelplant deugd. Echter het brengt ook problemen met zich mee, zoals aardappelziekte. Behandel hiertegen tijdig! Verder wordt het dringend als je de laatste larven van de coloradokever in het veld wil bestrijden. Ook doornappel mag men niet vergeten te verwijderen, mocht die nog in het veld staan. Dat meldt het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) in hun nieuwsbrief.

De regenval deed het aardappelgewas goed na de droogte in het voorjaar. Hierdoor kunnen hopelijk de laatste percelen Fontane sluiten tussen de rijen. Percelen Bintje doen het momenteel goed. Omdat de volgende dagen nog hitte wordt verwacht, is een gesloten bladerdek cruciaal zijn om te hoge temperaturen in de rug tegen te gaan.

Aardappelziekte

Belangrijk te melden is dat de regenval de ontwikkeling van aardappelziekte stimuleert. Het PCA laat weten dat vooral...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken