Startpagina Veeteelt

Ook corona-uitbraak in kalkoenslachterij Duitsland

Alle ruim 1.100 medewerkers van een kalkoenslachterij in het Duitse Wildeshausen worden op corona getest nadat bij 23 van hen het virus is vastgesteld. Een private onderneming voert de tests onder toezicht van de lokale gezondheidsautoriteiten uit en is woensdag begonnen.

Leestijd : 1 min

De uitbraak in de slachterij in de deelstaat Nedersaksen komt kort nadat rond twee steden in de deelstaat Noordrijn-Westfalen een regionale lockdown werd afgekondigd. Aanleiding is dat bij minstens 1.500 van de 6.000 medewerkers van slachterij Tönnies het virus was vastgesteld. Een woordvoerder van de regio Oldenburg, waarin Wildeshausen ligt, meldde dat het testen van de medewerkers zo snel mogelijk gebeurt. Inmiddels zijn 150 mensen getraceerd en getest die in contact zijn geweest met de besmette medewerkers. De resultaten daarvan worden woensdag verwacht. De kalkoenslachterij hoort tot de PHW-groep.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Doordacht maaibeheer: waar let ik op?

Akkerbouw Er zijn dit jaar grote verschillen in grasstand waar te nemen tussen verschillende percelen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de grote verschillen in beheer, waartoe we gedwongen werden door deze zeer natte winter en door de natte voorjaarsperiode.
Meer artikelen bekijken