Startpagina Economie

Innovad zoekt overnamekandidaat

De familie achter de Antwerpse specialist in voedingsadditieven Innovad zoekt een nieuwe partner voor het bedrijf. Dat schrijft financieel dagblad De Tijd op basis van meerdere bronnen. Innovad maakt additieven voor runderen, varkens, kippen maar ook onder meer vissen, schaaldieren en huisdieren.

Leestijd : 1 min

Het bedrijf heeft een verkoopkantoor en klantendienst in de stad Antwerpen en een productie-site en laboratorium in Essen. Innovad is bijna volledig in handen van de familie Al-Saifi en haar Innotek Holding, schrijft De Tijd. De CEO woont in Griekenland en stond eerder aan de basis van Nu-triad, wat tegenwoordig onder de deInve-groep valt. Volgens de gedeponeerde jaarrekening realiseerde Innovad in 2018 een omzet van ruim 50 miljoen euro, en een bedrijfswinst van ruim 8 miljoen.

De additieven van Innovad zijn bedoeld voor het verminderen van stress, het verbeteren van de spijsvertering en het tegengaan van bacteriële infecties. Begin juni kocht Innovad Eco Treasures, dat natuurlijke extracten maakt. Dit bedrijf uit Lokeren ging failliet.

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken