Startpagina Actueel

Jonas Verhegghe: ‘We worden vergeten als er geen problemen zijn’

“De landbouw verdient meer respect”, zegt Jonas Verhegghe. “Risico’s maken het harde werken in de landbouw wel minder aantrekkelijk.” De 20’er is de laatste in onze reeks ‘De toekomst van onze landbouw’.

Dicht bij de Nederlandse grens ligt Watervliet, een deelgemeente van Sint-Laureins. Daar woont Jonas, zoon van Marc Verhegghe en Patricia Buysse. Hij heeft nog 2 broers, Maarten en Jens. “De machines trokken me als kind heel erg aan. Ik reed mee met mijn vader en liep in de stallen.” Wanneer Jonas niet buiten liep, speelde hij binnen met tractoren in miniatuur. “Hoe ouder ik werd, hoe meer tijd ik op de boerderij doorbracht. Dan hielp ik mee met kleine werkjes of ik reed ik rond met onze verreiker.”

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken