Startpagina Aardappelen

Samenlevingsopbouw organiseert in Leuven 'friettoer voor de goede zaak'

Onder het motto 'Red Patat Bernard' toert Samenlevingsopbouw Riso Vlaams-Brabant de komende weken rond in Leuven met een mobiele kraam waar frietjes verkocht worden op basis van de aardappelen die een boer uit de omgeving door de coronapandemie niet verkocht kreeg. Uiteindelijk gaf hij de aardappelen achter deze frieten weg. De opbrengst van de verkoop gaat naar 'Robin Food'-producten gemaakt van voedseloverschotten voor kwetsbare gezinnen.

Met deze actie wil Samenlevingsopbouw in de eerste plaats de betrokken boer helpen, die door de coronacrisis kampte met een overschot van 300 ton aardappelen. Ze geraakten niet weg, omdat de frietindustrie de afzet van haar afgewerkte producten door het stilvallen van de horeca zag instorten. De boer, Bernard Huybrechts uit Bierbeek, zag het overschot inmiddels weggewerkt. “De frietfabrieken hebben de vrije aardappelen uiteindelijk dan toch gekocht, omdat de kwaliteit goed was. Dat neemt niet weg dat ik vind dat we, in deze moeilijke tijden, best wat meer voor elkaar mogen zorgen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken