Veelbelovende voederproeven met algen bij vlees- en legkippen

De onderzoekers van ValgOrize zijn overtuigd van het potentieel van het algen in pluimveevoer. De reststromen kunnen echter niet zonder verdere verwerking aan het kippenvoeder worden toegevoegd.
De onderzoekers van ValgOrize zijn overtuigd van het potentieel van het algen in pluimveevoer. De reststromen kunnen echter niet zonder verdere verwerking aan het kippenvoeder worden toegevoegd. - Foto: Roxell

De toepassing lijkt veelbelovend; niet alleen bezitten veel algensoorten een hoog eiwitgehalte, ze kunnen ook gunstig zijn voor de vetzuur- en aminozuursamenstelling van de eieren, en zelfs de kleur van de dooier beïnvloeden. “Maar onder meer de aminozuur- en vetzuursamenstelling, de verteerbaarheid van het voeder en de smaak van het eindproduct zijn allemaal zaken die we zeker moeten bestuderen voordat we dit als standaardpraktijk invoeren”, zegt Johan De Boever, expert voederwaardering bij ILVO. “Dat doen we met de restproducten van de...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent