Startpagina Paarden

Van stal tot stal op Open Stoeterijendag

De gemeente Londerzeel en Toerisme Vlaams-Brabant kunnen terugblikken op een geslaagde eerste editie van de Open Stoeterijendag. Zondag 11 juni ll. zetten vier stoeterijen in Londerzeel hun deuren open om het Brabants trekpaard te promoten.

Leestijd : 1 min

De zon was van de partij en de paarden waren mooi opgeknapt. Klaar om paardenliefhebbers te ontvangen. De bezoekers maakten zeker gebruik van de uitgestippelde wandelroute tussen de stoeterijen Diepensteyn, Mienenhof, ’t Groenenveld en ’t Snepke. Jong en oud kon kennismaken met een stukje levend erfgoed van Vlaams-Brabant: de Brabantse trekpaarden. Zo stonden bijvoorbeeld een huifkartocht, een ponyritje, een wedstrijd touwtrekken, een rondleiding in de stallen, demonstraties hoefijzers maken, mennen en dressuur op het programma. Maar ook veulens en Shetlanders lieten zich graag bewonderen. Wie dus van stal tot stal ging, kon iets bijleren over het leven achter de schermen van een stoeterij en over de veelzijdigheid van het Brabants trekpaard. Het hoogtepunt van de Open Stoeterijendag was misschien wel de komst van authentieke koetsen, met volledig uitgedoste bemanning. Kortom, dankzij het mooie weer, de uitvoerige promotiecampagne en de gevarieerde activiteiten kwamen zo’n 3.500 bezoekers langs in Londerzeel. Het was een boeiende dag.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken