Startpagina Bedrijfsnieuws

Meer dan 200 personeelsleden in quarantaine bij slachthuis Westvlees na coronabesmettingen

Meer dan 200 personeelsleden van het slachthuis Wesvlees in Staden zijn in quarantaine geplaatst na verschillende coronabesmettingen. Dat bevestigt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld).

Leestijd : 2 min

Westvlees is sinds jaren een van de belangrijkste Europese producenten van vers en bereid varkensvlees. Westvlees verwerkt 1,4 miljoen varkens per jaar tot ruim 140.000 ton varkensvlees. Daarmee krijgt Westvlees het vertrouwen van klanten in 50 landen wereldwijd. Westvlees maakt deel uit van Belgian Pork Group

Contacttracing wees op besmettingshaard

De broeihaard binnen het bedrijf kwam aan het licht door het systeem van lokale contacttracing.

“Verschillende mensen van de snijafdeling bleken besmet met het virus. Daarom besloten we op grote schaal te testen”, vertelt burgemeester Vanderjeugd. Ondertussen werden 225 mensen getest en in quarantaine geplaatst. Daarvan zijn al 18 positieve tests binnen, al wordt verwacht dat dat aantal nog zal stijgen. “We zullen pas alle resultaten hebben tegen donderdagmiddag 6 augustus. Het aantal positieve tests zal dus hoogstwaarschijnlijk nog stijgen.”

Volgens de burgemeester is het voorlopig niet aan de orde om het bedrijf volledig te sluiten. “De besmette mensen werken in dezelfde afdeling die afgesloten is van de rest van het bedrijf, of hebben een familiale band met personen binnen die afdeling. We volgen alles heel goed op maar sluiting is nog niet aan de orde.” De activiteiten van de snijafdeling worden momenteel overgenomen door een andere vestiging.

“In de andere productie-afdelingen is er dus momenteel nog geen weet van positeve gevallen. We zullen echter niet aarzelen om over te gaan tot een globale testing moest dit nodig blijken”, aldus Manuel Goderis, product manager bij Westvlees.

Belga/Anne Vandenbosch

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken