Startpagina Aardappelen

Wie het klimaat en ecologische voetafdruk zo belangrijk vindt, wil die meer betalen?

Vleesvee en aardappelen, of omgekeerd. Piet Vandermersch (55) zet in op beiden. “Wie het altijd maar heeft over die ecologische voetafdruk of over het veranderende klimaat moet ook handelen in geweten: koop lokaal! En betaal daar dan ook iets meer voor.” Maar burgers zijn vaak geen consumenten, of is het omgekeerd? “Vergeet niet dat we in Vlaanderen boeren in onze lochting.”

Piet Vandermersch uit Ledegem herinnert het zich nog goed. Toen hij in 2005 voor de eerste keer in de provincieraad van West-Vlaanderen zetelde, zaten er 6, 7 landbouwers in dat bestuursorgaan. Of mensen die tenminste nog banden hadden met de agrovoedingsector. “Nu ben ik nog de enige landbouwer. Maar als ik zeg ‘njet’ is het een ‘njet’. Elke keer sla ik op tafel. En mijn fractie (OVLD) volgt mij, in het belang van onze landbouw.”

Niks anders geweten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken