Startpagina Bedrijfsnieuws

Troostwijk veilt voor het eerst heel recente bouw- en grondverzetmachines

Troostwijk Veilingen zorgt doorgaans voor een tweede leven voor oudere machines en materialen. Het veilinghuis breidt zijn services nu uit en organiseert voor het eerst een veiling van ‘bijna nieuwe’ machines uit de grondverzet- en bouwsector. Het opgeld in dit soort veiling met recent materiaal bedraagt 5%.

Leestijd : 2 min

Deze eerste veiling met recente en ongebruikte machines omvat onder meer rupsgraafmachines, bulldozers en kabelkranen met een gemiddelde waarde van € 80.000 per machine. De veiling is een primeur voor België, en dit niet enkel omwille van de nieuwe service met laag opgeld, maar ook omwille van het aanbod. Online bieden kan vanaf 12 augustus tot en met 27 augustus.

Troostwijk wil met dit nieuwe concept de service en aanbod voor zowel bestaande kopers en verkopersbestand als nieuw cliënteel uitbreiden. Voor de koper is dit type veiling erg voordelig omwille van het lage opgeld, het uitgebreide en nieuwe aanbod gekoppeld aan de snelle levering en overdracht van een veilingproces. Voor de verkopers is vooral de grote kopersdatabank van Troostwijk erg interessant.

“Omdat dergelijke machines duurder zijn dan hun oudere tegenhangers veilen we aan een opgeld van slechts 5% voor de kopers. Ook de opdrachtgevers en handelaars zijn erg tevreden met deze nieuwe mogelijkheid, omdat ons verkoopkanaal met gigantische kopersdatabase hen zo een nieuw verkoopsplatform biedt. Voor ons is het dan weer heel interessant om ons aanbod verder uit te breiden met jonge, dure en unieke machines”, aldus Peter Lechat, Sales Manager bij Troostwijk. Momenteel focust Troostwijk voor dergelijke veilingen op de grondverzet- en bouwsector, maar als alles loopt volgens plan zal dit uitgebreid worden naar onder andere de landbouwsector.

Machines met grote waarde

Dankzij deze nieuwe veiling kan het cliënteel van Troostwijk kennis maken met een volledig nieuw aanbod aan mooie en dure machines. De huidige veiling bestaat onder andere uit rupsgraafmachines, bandengraafmachines, bulldozers, dumpers, kabelkranen, wielladers, telescoopkranen en boorinstallaties. Het gaat om machines van minstens € 30.000 waarde, waarvan het merendeel slechts een drietal jaar dienst gedaan heeft en een deel echt ongebruikt is.

Nieuw cliënteel in West-Europa

Volgens Troostwijk zal deze veiling naast de bestaande kopers ook een nieuwer cliënteel aantrekken.

“Het gaat dan vooral om kapitaalkrachtige bedrijven. Zij kunnen de voordelen van veilingen zoals een snelle levering en overdracht van de machines koppelen met de aankoop van recente machines, in tegenstelling tot de gebruikelijke levertermijnen bij leveranciers. We verwachten bovendien vooral West-Europese kopers uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk of echte grote Oost-Europese spelers”, zegt Lechat.

Nog betere begeleiding

“We werken voorlopig samen met gekende opdrachtgevers, die het veilingproces al kennen. Maar, we begeleiden hen nog beter dan anders. We schrijven of controleren alle loten namelijk zelf, zodat dit perfect in orde is. Wat het transport en de afhaling betreft, gaan we machine per machine bekijken hoe we ze best kunnen uitleveren”, concludeert Lechat.

Praktisch

De veiling sluit op 27/08/2020 om 17u. Geen kijkdagen. Link naar de veiling: https://www.troostwijkauctions.com/fr/earthmoving/01-33337/

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken