Startpagina Bedrijfsnieuws

Tönnies eist geld van dierenrechtenactivisten

Het Duitse vleesconcern Tönnies eist 37.000 euro schadevergoeding van actiegroep Tear Down Tönnies. Een groep van 20 dierenactivisten bezette in oktober 11 uur lang een slachthuis in Kellinghusen, even ten noorden van Hamburg. De slachtlijn werd daardoor noodgedwongen stilgelegd, aldus de Duitse onderneming.

Leestijd : 1 min

Het bedrijf, één van Europa’s grootste slachterijen, zegt het recht op demonstratie te respecteren. Maar volgens Tönnies waren de activisten tijdens de bezetting niet bereid om een compromis te sluiten of de dialoog aan te gaan. Het gevolg was dat uiteindelijk de politie mensen fysiek moest verwijderen.

Normaal verwerkt de slachterij, formeel R. Thomsen geheten, enkele duizenden varkens per dag. De betalingstermijn is inmiddels alweer enkele weken geleden verstreken. De activisten willen de eis van het bedrijf juridisch aanvechten en vragen daarom om donaties. De activisten kondigen bovendien nieuwe acties aan op 29 augustus. Daarbij wordt ze ondersteund door de koepelorganisatie voor dierenactivisten: ‘Gemeinsam gegen die Tierindustrie’.

Tonnies

Jan Cees Bron

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken