Startpagina Actueel

Berekenen van watervoetafdruk helpt water besparen

Niet wetende dat we opnieuw een droogteperiode tegemoet gingen, lanceerde de Belgische ngo ‘Join For Water’ dit voorjaar de tool ‘Water Telt’. Hiermee kunnen Belgen hun watervoetafdruk berekenen en stilstaan bij hun waterverbruik. Intussen deden meer dan 3.000 Vlamingen dit al. Ze besparen op jaarbasis samen zo’n 320 miljoen liter water.

Join For Water is een ngo voor ontwikkelingssamenwerking die zich inzet voor een beter waterbeheer in landen in ontwikkeling, maar ook in België. Join For Water ondersteunt concrete projecten maar vooral ook de processen voor een duurzaam waterbeheer. Dit gebeurt in samenwerking met lokale ngo's, boeren- of gebruikersorganisaties, plaatselijke en regionale overheden.

Water is schaars, dat bleek nog maar eens dit voorjaar in eigen land. Met de campagne ‘Water Telt’, wil Join For Water...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken