Stabiele marktstemming op aardappelmarkt

De aardappeloogst is weer volop aan de gang. De marktstemming is stabiel voor de meeste rassen.
De aardappeloogst is weer volop aan de gang. De marktstemming is stabiel voor de meeste rassen. - Foto: LBL

De Belgapomnotering voor de primeurs bedraagt 25,00 euro/ton (zonder btw) of 26,50 euro/ton (met btw). De marktstemming voor de vroege rassen is prijshoudend. Dit betekent dat het aanbod kleiner of gelijk is aan de vraag.

De Belgapomnotering bedraagt voor de 3 rassen, Bintje, Fontane en Challenger, 30,00 euro/ton (zonder btw) of 31,80 euro/ton (met btw). De marktstemming voor de 3 rassen is stabiel. Dit betekent dat het aanbod gelijk is aan de vraag.

De Belgapomprijs voor vroege aardappelen is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen. De Belgapomprijs voor Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor deze variëteiten en dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met 4 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 4 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Meer informatie vind je hier.

Meest recent

Meest recent