Startpagina Bedrijfsnieuws

FrieslandCampina wil met nieuw melkkarton CO2-voetafdruk verlagen

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina wil in 2050 klimaatneutraal zijn. In lijn met deze ambitie zet het bedrijf in België een volgende stap met een duurzamer melkkarton voor Campina weidemelk. De nieuwe verpakking bestaat voor 85% uit hernieuwbare materialen en draagt direct bij aan een vermindering van de CO₂-voetafdruk. Dit is een daling van 20% ten opzichte van de vorige brikverpakkingen en betekent dus een forse reductie voor de 3,2 miljoen verpakkingen op jaarbasis.

FrieslandCampina stelt zich de ambitie om in 2025 alle verpakkingen herbruik- of recycleerbaar te hebben. Na de introductie van papieren rietjes voor Cécémel, Fristi en Joyvalle portieverpakkingen begin van dit jaar, volgt nu een ander concreet initiatief op het gebied van verpakkingen: een duurzamer melkkarton voor Campina weidemelk.

“Deze nieuwe verpakking voor Campina weidemelk is opnieuw een mooi voorbeeld van onze duurzame ambitie over de hele keten, van gras tot glas. We streven naar een voedzaam productportfolio uit duurzame landbouw en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken