Startpagina Bedrijfsnieuws

Hackers leggen machinefabrikant Lemken stil

De Duitse landbouwmachineconstructeur Lemkem blijkt op 11 mei getroffen te zijn door een cyberaanval. Zo laat het bedrijf via een persbericht weten.

Leestijd : 1 min

De criminele cyberaanval treft alle locaties wereldwijd. Ter bescherming tegen bijkomende schade werden alle IT-systemen van het bedrijf onmiddellijk stilgelegd en werden externe specialisten ingeschakeld. Ook de productieactiviteiten zijn momenteel stopgezet. De administratieve medewerkers werken niet vanop kantoor van op afstand.

Hopen op een snelle herstart

Anthony van der Ley, CEO van de Lemken Groep: “We werken op volle snelheid om met de steun van specialisten en in samenwerking met officiële instanties om de effecten van de aanval te analyseren en een nieuwe IT-infrastructuur op te zetten. De interne processen draaien momenteel in de noodmodus. Onze zakenpartners zijn op korte termijn geïnformeerd. We hebben onze medewerkers ook gewaarschuwd om frauduleuze vragen of betalingsverzoeken na de aanval met de nodige voorzichtigheid te behandelen.”

Lemken heeft voor deze aanval al uitgebreide cyberverdedigingsmechanismen en noodverdedigingsplannen in het bedrijf geïnstalleerd, die hun waarde al hebben bewezen.

Het bedrijf verwacht over enkele dagen de eerste systemen opnieuw op te kunnen starten met hulp van het eigen ervaren IT-team en de ingeschakelde IT-specialisten. “Uiteraard zullen wij de komende dagen nog steeds ernstig gehinderd worden in onze dagelijkse bedrijfsvoering. Wij hopen dan ook op het begrip van onze klanten, zakenpartners en leveranciers voor eventueel ongemak”, aldus Anthony van der Ley.

AV

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken