Startpagina Aardappelen

Belgapomprijzen blijven dezelfde

De Belgapomnotering voor de primeurs bedraagt 25,00 euro/ton (zonder btw) of 26,50 euro/ton (met btw), wat dezelfde prijs is als vorige week. De marktstemming voor de vroege rassen is rustig. Dit betekent dat het aanbod groter of gelijk is aan de vraag.

De Belgapomnotering bedraagt voor de 3 rassen, Bintje, Fontane en Challenger, 30,00 euro/ton (zonder btw) of 31,80 euro/ton (met btw). Die prijs is ook nog dezelfde als vorige week. De marktstemming voor Bintje is stabiel. Dit betekent dat het aanbod gelijk is aan de vraag. Voor Challenger en Fontane is die prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk aan de vraag.

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijs voor vroege aardappelen is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen. De Belgapomprijs voor Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor deze variëteiten en dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met 4 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 4 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken