Startpagina Mechanisatie

Corona zet aan om materiaal online te veilen

Door de coronamaatregelen is er dit jaar geen Agro Markt landbouwbeurs in Gistel. Agro Markt Gistel besliste om zich dit jaar te beperken tot de tweehandsmarkt in samenwerking met Troostwijk.

Leestijd : 1 min

Deze tweehandsmarkt is net hetgene waarmee Agro Markt zich vooral onderscheidt van andere beurzen. Voor het eerst organiseert Troostwijk de online veiling en bijhorende kijkdagen ter plaatse. Deze tweehandsmarkt in Gistel is dan ook een primeur voor Troostwijk België. Fysieke kijkdagen vinden dit weekend plaats op 12 en 13 september en bieden kan tot 15 september.

Corona boost Troostwijk

Daarnaast was de coronaperiode voor Troostwijks opdrachtgevers uit de landbouw- en bouwsector de ideale gelegenheid voor een grote opkuis van de magazijnen. Dat merkt Troostwijk België in de stijging van 48% meer aangeboden loten en 14,3% meer veilingomzet in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vooral grondverzetmachines waren erg in trek bij eerder lokale kopers uit België en Nederland. Ook de komende maanden voorspelt Troostwijk een groter aanbod vrije veilingen om stock te liquideren.

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken