Startpagina Actueel

Eerste steen gelegd van incubatorgebouw Agropolis in Kinrooi

In Kinrooi is de eerste steen gelegd van het 40 hectare grote bedrijventerrein Agropolis. De nieuwe incubator moet een fysieke ontmoetingsplaats worden voor start-ups en bestaande bedrijven in de land- en tuinbouwsector met een focus op agro-innovatie. Op de site kunnen op termijn een 25-tal bedrijven terecht. De totale investering in Agropolis bedraagt 2,35 miljoen en is afkomstig van de VZW Boterakker, LRM, de Provincie Limburg en het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Leestijd : 2 min

Agropolis voorziet 12 kantoren tussen de 20 en 60 vierkante meter. Ook wordt er een co-working space gecreëerd waar bedrijven gemakkelijk kunnen samenwerken. “In de vier bedrijfsunits komt een productie-en onderzoeksruimte waar bedrijven naar hartenlust kunnen experimenteren met nieuwe technologieën”, zo laat Kristof Das, de manager van Agropolis, bij de voorstelling van Agropolis weten. Één van de eerste bedrijven die hun intrek in de nieuwe incubator zullen nemen is IPM Impact, dat door inzet van nuttige organismen het gebruik van de chemische bestrijdingsmiddelen in de agrarische sector wil terugdringen. “De land- en tuinbouw is een belangrijke sector in Limburg die we moeten blijven ondersteunen”, aldus Inge Moors (CD&V), gedeputeerde van Landbouw van de provincie Limburg. “De sector bestaat uit bijna 3.000 bedrijven die meer dan 8.000 mensen tewerkstellen.” “Agropolis is de negende incubator die deel uitmaakt van een netwerk dat reeds goed is voor 216 start-ups met 635 mensen op de payroll”, aldus CEO van LRM Stijn Bijnens. “LRM gelooft sterk in nieuwe business opportuniteiten in deze sector voor zowel grote bedrijven als start-ups.”

Belga

Lees ook in Actueel

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken