Europa wil duurzaamheid in de cacaosector verbeteren

Ivoorkust en Ghana zijn ‘s werelds grootste exporteurs van ruwe cacao, goed voor ongeveer 60
% van de wereldwijde export.
Ivoorkust en Ghana zijn ‘s werelds grootste exporteurs van ruwe cacao, goed voor ongeveer 60 % van de wereldwijde export. - Foto: Pixabay

Bedoeling is om concrete aanbevelingen te ontwikkelen voor duurzame cacao, aangezien handel niet alleen gaat over groei en winst, maar ook over de sociale en ecologische impact van Europees beleid. Er wordt gezocht naar een nieuw internationaal kader voor duurzame cacao.

Kinderarbeid, lage inkomens en ontbossing

In het najaar van 2021 wordt de balans opgemaakt en zullen in een openbaar rapport aanbevelingen worden...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Lees elke maand gratis 3 artikelen
Ik registreer mij

Ik ben abonnee op Landbouwleven


Ik ben al geregistreerd
Log in

Ik registreer mij
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent