Startpagina Varkens

Afrikaanse varkenspest aangetroffen bij 29 everzwijnen in oosten van Duitsland

In het oosten van Duitsland, langs de grens met Polen, zijn 29 gevallen van Afrikaanse varkenspest bij everzwijnen bevestigd, zo heeft het ministerie van Landbouw van de deelstaat Brandenburg woensdag gemeld.

Leestijd : 1 min

Het eerste geval in deze streek werd op 10 september ontdekt. Tegen maandag was het aantal tot twintig gestegen. Het virus dat de ziekte veroorzaakt, is onschadelijk voor mensen maar bijna altijd fataal voor varkens.

Het is tot nu toe niet aangetroffen bij landbouwdieren in Duitsland. China, Zuid-Korea, Japan, Singapore, Brazilië en Argentinië kondigden een importverbod op Duits varkensvlees af nadat het eerste geval was opgedoken.

Belga

Lees ook in Varkens

Varkenshouder Jeroen Koks (NL): “Sta dierenurine toe als kunstmestvervanger”

Varkens De Nederlandse varkenshouder Jeroen Koks heeft een duidelijke mening over de toekomst van het EU-mestbeleid: “Sta dierenurine toe als kunstmestvervanger en je bent van veel problemen af. Wellicht kan de EU dit in het voorjaar van 2023 meenemen bij het besluit over een nieuw nutriëntenmanagementplan waarbij ook naar nieuwe ‘groene’ kunstmestvervangers wordt gekeken.”
Meer artikelen bekijken