Startpagina Aardappelen

Internationale conferentie rond aardappelonderzoek uitgesteld naar zomer 2021

Na eerder uitstel werd een nieuwe datum vastgelegd voor de driejaarlijkse conferentie van het Europees aardappelonderzoek. Die grote aardappelconferentie verhuist naar juli 2021 en zal worden gehouden in Krakau (Polen).

Leestijd : 1 min

Door de Covid-19-pandemie en voor de veiligheid van de deelnemers werd de 3-jaarlijkse conferentie van EAPR uitgesteld. EAPR is een wetenschappelijk platform dat in Europa alle aspecten van de aardappelketen bestrijkt.

De vereniging heeft 2 grote doelstellingen:

- Het bevorderen van de uitwisseling van de verschillende landen, zowel binnen als buiten Europa, van wetenschappelijke en algemene informatie over alle facetten van de aardappelteelt en -benutting.

- Internationale samenwerking op dit gebied aanmoedigen en ondersteunen.

De nieuwe conferentiedatum is van 12 tot 16 juli 2021. Afspraak in het internationale expositie- en conferentiecentrum Expo in Krakau in Polen.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Aardappelen

Gemiddelde productie in de NEPG zone geplaagd door kwaliteitsproblemen

Aardappelen De laatste 4 maanden waren geen rustige tijd voor de aardappelproductie. Ondanks de moeilijke weersomstandigheden wijzen de eerste opbrengstramingen op een terugkeer naar de meerjarige gemiddelden. De NEPG schat dat telers ongeveer 23 miljoen ton primeurs en aardappelen zullen oogsten. Dit is 1,3 miljoen ton meer dan in 2022 en gelijk aan de productie van 2021. Aardappelplaag zal ook een grote impact hebben op de oogst van 2023. 
Meer artikelen bekijken