Agriflanders 2021 gaat niet door

Er staan op het beursplan al 250 exposanten ingetekend.
Er staan op het beursplan al 250 exposanten ingetekend. - Foto: MV

Er gelden een aantal strikte voorschriften die het onmogelijk maken om de beurs in zijn vertrouwde vorm te organiseren: slechts 1 persoon per 10m² toegankelijke beursoppervlakte, telling van het aantal personen per hal, preregistratie in tijdslots, social distancing, het dragen van mondmaskers, het beperken van catering … “Al deze regels zijn in het licht van de huidige gezondheidscrisis zeker terecht, maar gaan regelrecht in tegen het DNA van onze beurs”, staat in het persbericht te lezen. “Kennismaken met de nieuwste producten en trends in onze sector, in dialoog treden met experts, gezellig ervaringen uitwisselen tussen collega-landbouwers, samen het glas heffen op alweer een nieuw boerenjaar … dat is waar Agriflanders voor staat. Zakendoen, kennis, beleving en netwerking: we willen voor niets minder gaan. Onze bezoekers en exposanten verdienen enkel het beste.”

Sterk engagement van de standhouders

De voorbereiding van de editie 2021 was al vergevorderd. Zo staan op het beursplan reeds 250 exposanten ingetekend. “Het feit dat wij in een uiterst onzekere periode kunnen rekenen op het engagement van zoveel bedrijven, steekt ons als organisatie een hart onder de riem. Dit versterkt het wederzijdse gevoel dat wij échte partners zijn”, is de organisatie trots. Deze sterke interesse vanuit de sector was voor de organisatie een drijfveer om te blijven hopen op een positief verloop. Uit respect voor de exposanten wil de organisatie niet langer wachten om een definitieve beslissing te nemen en de exposanten daardoor onnodige kosten te besparen. “Bovendien maken wij er een punt van om geen annulerings- of administratievergoedingen aan te rekenen, terwijl we zelf al heel wat voorbereidende kosten hebben gemaakt. Al onze exposanten moeten vrij kunnen kiezen of ze opnieuw willen inschrijven voor de volgende editie”, wordt gegarandeerd.

Vizier op de toekomst

De organisatie blijft niet bij de pakken zitten en richt nu al het vizier op de toekomst. De volgende editie van Agriflanders zal plaatvinden in januari 2023. De Werktuigendagen blijven wel ingepland op 18 en 19 september 2021 in Oudenaarde.

Meest recent

Meest recent