Startpagina Aardappelen

Droogte zorgt voor lagere opbrengst bij aardappel Challenger

Onlangs voerde het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) een vijfde staalname uit op het aardappelras Challenger. De totale bruto-opbrengst bedraagt 42,5 ton/ha, en is een pak lager dan de vorige jaren. De sortering is fijn. Dat meldde het PCA in haar nieuwsbrief.

Dit groeiseizoen worden 18 praktijkpercelen met Challenger elke 2 weken bemonsterd verspreid over Vlaanderen en Wallonië. Op 21 en 22 september vond de vijfde staalname plaats.

“De totale bruto-opbrengst (alle sorteringen en afval) is nog nauwelijks toegenomen tot 42,5 ton/ha. De variatie tussen de percelen is veel minder groot dan bij Fontane. De partijen Challenger brachten tussen 35 en 48 ton/ha op. De sortering is fijn gebleven met 26,4 ton/ha in de sortering +50mm of dit is 64%”, geeft PCA mee. De voorbije zes...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken