Startpagina Aardappelen

World Potato Congress uitgesteld tot 2022

Het World Potato Congress en het hieraan voorafgaande congres van Europatat in Ierland worden uitgesteld tot 2022. De congressen zouden oorspronkelijk volgend jaar van 31 mei tot 3 juni plaatsvinden in Dublin. Zoals bij de vele andere landbouwevenementen die al uitgesteld dan wel afgesteld zijn, is de corona-pandemie de oorzaak.

De World Potato Congress is een evenement voor de wereldwijde aardappelwereld. De eerste editie vond in 1993 plaats in Canada. Ierland was deze keer aan de beurt. Het land heeft een rijke en deels trieste geschiedenis met aardappelen. Een uitbraak van phytophthora leidde tussen 1845 en 1849 tot hongersnood en massa-emigratie. Vandaag worden in Ierland aardappelen geteeld op ruim 9.000 hectare. Het Europatat-congres wordt georganiseerd door de Europese belangenorganisatie van de aardappelteelt.

De...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken