Startpagina Actueel

Newbie Award 2020 – “Ons maïsdoolhof is een totaalbeleving voor jong en oud”

Janne Vanderyse (31) en haar man Maxime Vermetten (32) – winnaars van de publieksprijs van de Newbie Award 2020 – borrelen van de ideeën om de oude boerderij van haar ouders in Damme nieuw leven in te blazen. Voorbije zomer was hun maïsdoolhof, het Maïsterplan, alvast weer een topper.

Janne wacht me op aan de boerderij waar al 4 generaties Vanderyse wordt geboerd. Ze toont in de verte het maïsdoolhof. Twee witte punten van de tenten steken boven het maïsveld uit. Op deze regenachtige dag liggen de parking, de ingang en de bar er verlaten bij. In de maand september kon je Maïsterplan immers enkel tijdens het weekend bezoeken. Nog één druk weekendje en daarna wordt de maïs geoogst en wordt het materiaal een jaartje opgeborgen.

Leuke kindertijd...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Wat is de impact van je stem bij de Europese verkiezingen?

Verkiezingen Vlamingen trekken op 9 juni naar de stembus voor de Vlaamse en federale verkiezingen, maar kiezen die dag ook wie hen zal vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Heel wat landbouwdossiers, zoals de pesticidewetgeving en het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, worden op dit niveau bepaald.
Meer artikelen bekijken