Startpagina Paarden

Haflingerhengst Sternblick de L’Our naar Amerika

De familie Ronsijn uit Nivove verkoopt Sternblick de L’Our aan Amerika. Hij is Belgische en Nederlandse kampioenhengst 2019 en 2020. Sternblick is een zoon van liz. Sternwächter met een liz. Wolfgang dochter, Elite Bonnita uit de Elite merrie Bela. Hij werd gefokt bij de familie Stockemer in Luxemburg.

Leestijd : 2 min

Zij brachten hem op driejarige leeftijd op de hengstenkeuring te Luxemburg, waar hij groen licht kreeg voor dekdienst en de beste van de groep werd bevonden. Deze mooie verschijning was ook familie Ronsijn niet ontgaan en zo werd datzelfde jaar Sternblick aangekocht en naar België gebracht. Ook in België en Nederland werd hij vol lof onthaald, wat resulteerde in drukke dekseizoenen bij de familie Ronsijn. Zij lieten deze hengst op 4-jarige leeftijd de 30-dagentest afleggen in Warendorf, waar hij met glans slaagde in alle verrichtingen en een grote werkwilligheid toonde.

Hij werd in 2019 en 2020 in België en in Nederland telkens kampioen en kreeg dit jaar als kers op de taart ook erkenning van de Oostenrijkse jury bij het NHPS. Het is echt een succesverhaal geworden. Daarbij komt ook dat zijn nakomelingen veelbelovend zijn en al meerdere kopplaatsen en kampioenslinten in de wacht konden slepen.

Sternblick wordt volgend jaar 7 en de familie Ronsijn nam de moeilijke beslissing om hem te laten gaan om zo zijn loopbaan nog verder uit te breiden in Amerika bij John Dunkel (Genesis Farm) & Due North Haflinger Farm. Hij is zeker nog niet aan het einde van zijn Latijn. We zullen van hem nog veel mooie dingen zien.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal

Paarden In de trekpaardenwereld zijn het meestal dezelfde stallen die de voorpagina’s inpalmen. Daarom is het goed dat we eens een bezoek brengen aan de minder bekende fokkers, die toch in stilte onversaagd proberen te fokken volgens hun eigen manier van denken en doen. Zo kwamen we terecht bij dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal, dicht bij Oudenaarde.
Meer artikelen bekijken