Startpagina Akkerbouw

Limburgs gouverneur verlengt regels voor seizoensarbeiders

Gouverneur Jos Lantmeeters heeft het politiereglement over de coronamaatregelen voor seizoensarbeiders in Limburg verlengd. De regels gaan onmiddelijk in en gelden tot en met 30 november 2020.

Leestijd : 1 min

Seizoenarbeiders afkomstig uit oranje of rode zones moeten bij aankomst meteen in quarantaine gaan en zich - ten vroegste vanaf de vijfde dag - laten testen. Die verplichting vervalt echter indien men een vrijstelling krijgt na het invullen van de optionele zelfevaluatie van het risico op besmetting opgenomen in het Passenger Locator Form.

De werkgevers in de provincie Limburg kunnen bij aanvang en nadien op regelmatige basis de temperatuur nemen van hun ingeschreven seizoensarbeiders. Bij een verhoogde temperatuur of duidelijke symptomen moet men meteen een arts raadplegen. De seizoenarbeiders worden op de bedrijven in de provincie Limburg tewerkgesteld in dezelfde, vaste groepen van maximaal tien personen. Indien er in die groep bij iemand een hoge temperatuur wordt vastgesteld of er een vermoeden van besmetting bestaat, moet de volledige groep in afwachting van het testresultaat worden afgezonderd.

Belga

Lees ook in Akkerbouw

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken