Delaval introduceert buitenmelker-draaistal

Het FastFlow principe kent 15 melkstanden, wat volgens DeLaval onder meer zorgt voor een vlottere in-en uitloop van koeien.
Het FastFlow principe kent 15 melkstanden, wat volgens DeLaval onder meer zorgt voor een vlottere in-en uitloop van koeien. - Foto: DeLaval

Dit jaar is het precies 90 jaar geleden dat DeLaval de eerste draaistal ontwikkelde. De draaistal is volgens de Zweedse firma opgezet naar de huidige behoeften op het gebied van dierenwelzijn, melkkwaliteit, winstgevendheid en arbeidsefficiëntie. De DeLaval E300 draaistal is ontwikkeld rondom het FastFlow principe. Dit helpt de melkveehouder volgens Delaval om rustig, snel, efficiënt en veilig te melken dankzij een soepele en continue doorstroming van de koeien.

Het FastFlow principe kent 15 melkstanden, wat volgens DeLaval zorgt voor een vlottere in-en uitloop en verzekert bovendien een betere slanggeleiding en positie van  het melkstel. Hierdoor ontstaat meer rust tijdens het melken, wat bijdraagt aan een hoger dierenwelzijn en arbeidsgemak. Een systeem dat Delaval de ‘FastExit’ noemt, zorgt voor een vlotte uitloop doordat alle koeien spontaan de goede richting uitdraaien bij het verlaten van het platform. In combinatie met de FastBail, levert dit een vlot en veilig koeverkeer op.

Een ‘cockpit’ zorgt volgens DeLaval voor volledige controle voor de melker binnen handbereik. De meest geavanceerde platformbesturing samen met een DelPro Interactief Overzichtscherm en de helpende stem geven de juiste informatie op het juiste moment, aldus het bedrijf. Er kan worden bijgestuurd via het touchscreen om een koe te separeren, een tweede ronde te laten maken of een melkattentie mee te geven.

De E300 draaistal kan optioneel worden uitgevoerd met DeLaval TSR sprayrobot. Dankzij deze robot wordt de nabehandeling volgens DeLaval feilloos uitgevoerd en is een 50-stands melkstal perfect te managen met slechts één persoon. Met de E300 draaistal biedt DeLaval een totaaloplossing in begeleiding. Deze start tijdens de ontwerpfase van de stal en loopt door tijdens de montage, opstart en nazorg.

Meest recent

Meest recent