Startpagina Mechanisatie

Packo Handling verdeelt PTO-generatoren van Schneeberger

Packo Handling deelt ons mee dat zij exclusief verdeler zijn geworden van het gamma PTO-generatoren van Schneebergervoor België. Deze noodstroomgeneratoren kunnen aangesloten worden op de aftakas van de tractor en zo eenvoudig en doeltreffend stroom opwekken.

Leestijd : 1 min

Het concept van de PTO-generatoren van Schneeberger gaat terug tot in 1990toen de Oostenrijker Schneeberger na een fiks onweer met het plan kwam om een noodstroomgeneratorte ontwikkelen die op een eenvoudige manier stroom kon opwekken voor de landbouwers op het veld. Het idee ontstond om de aftakas van de tractor te gebruiken als aandrijving. En zo ontstond de eerste PTO-generator van de Oostenrijkse fabrikant Schneeberger.

De PTO-generatoren van Schneeberger zijn beschikbaar met een vermogen van 13 tot 160 kVA. Concreet betekent dit dat de zwaarste PTO-generator bij een maximale belasting (=schijnbaar vermogen) permanent 160 kVA produceert. Ze beschikken over een speciaal stopcontact voor binnentoepassingen. Op die manier wordt schade door het omwisselen van stroomcircuits voorkomen. De PTO-generatoren zijn leverbaar met een aandrijving van 540 of 1000 toeren per minuut.

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken