Startpagina Meest recent

Pas tegen 2027 moeten gemeenten de toestand van het rioolstelsel in kaart brengen

De Vlaamse regering wil met een aantal concrete acties het gemeentelijke en bovengemeentelijke management van de rioolinfrastructuur goed op mekaar afstemmen, om te komen tot belangrijke efficiëntiewinsten. Onder meer vanuit de landbouwsector kwam heel wat reactie op een Pano-reportage over het groot aantal huishoudens dat noodgedwongen afvalwater ongezuiverd loost.

Het toilet doorspoelen, een douche nemen, afwassen, … We staan er maar zelden bij stil wat er met het afvalwater gebeurt. Het grootste deel komt via gemeentelijke en bovengemeentelijke rioleringsinfrastructuur terecht in een van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Aquafin. Toch lozen ook nog ongeveer één miljoen Vlamingen hun afvalwater ongezuiverd in een waterloop en zijn er lokaal nog grote investeringen nodig voor de verdere uitbouw van de infrastructuur.

Standaarden en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Meest recent

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken