Dinsdag protesteren boeren in Nederland weer

De Nederlandse boeren hielden eerder al protestacties.
De Nederlandse boeren hielden eerder al protestacties. - Foto: Twitter

Volgens de ANWB en Rijkswaterstaat is het maandag nog "koffiedik kijken" wat de impact wordt voor het verkeer. De actiegroep heeft namelijk nog niet exact bekendgemaakt hoeveel boeren met het protest meedoen, of ze met de trekker komen, welke route ze nemen en of ze over de snelweg gaan. FDF-voorman Mark van den Oever zei maandagochtend aan Omroep Brabant dat er naast 400 actievoerders met trekkers ook nog 100 Brabantse boeren zonder trekker komen.

2.000 actievoerders?

"Ik hoop landelijk op 2.000 actievoerders", aldus Van den Oever. Ook zouden sommige boeren maandagavond al rond 21 uur vanuit Brabant vertrekken, en niet de snelweg opgaan. De boeren willen om 9 uur dinsdagochtend bij het huis van koning Willem-Alexander aankomen, om hem daar persoonlijk een brief te kunnen overhandigen tegen de aanstaande Omgevingswet.

Met de actie, die Code Oranje heet, willen de boeren voorkomen dat de Tweede Kamer instemt met de stikstofplannen van het kabinet. Landbouwminister Carola Schouten wil dat de Tweede Kamer de wet voor de kerstvakantie heeft behandeld, maar de boeren hebben grote bezwaren.

Belga

Meest recent

Meest recent